Információs telefonszámunk:

+36 20/577-4444

Bármilyen kérdésével kapcsolatban hívjon minket, készséggel állunk rendelkezésére!
Szemvizsgálat üzleteinkben


A szem egészsége érdekében!
 
Minden szülő aggódik gyermeke látásproblémája és az allergiás panaszok miatt!
A tanév kezdetével különösen időszerű a diákok látásproblémájával és az allergiás panaszokkal is foglalkoznunk.
Szemüvegesek és kontaktlencse viselők jól tudják, hogy rendszeresen ellenőriztetni kell szemüket. Az egészségeseknek is ajánlott az évenkénti szemvizsgálat.
 
A 14 év alatti gyerekeket gyermek-szakrendelőbe kell vinni. A 14 év felettiek vizsgálatánál, (egyes optikákban) képesített szakemberek, optometristák is elláthatják ezt a feladatot.
 
A 15-20 perces vizsgálat a látásélességre és a szem egészségére vonatkozó szűrést is tartalmazza. Az ilyen vizsgálatokon felírt szemüveg viselése gyakran komoly teljesítménynövekedést okoz a munkában és a tanulásban. A vizsgálatot követi a megfelelő és tetszetős keret kiválasztása. Fontos, hogy a szemüveg legyen könnyű és tartós, hogy játék vagy sportolás közben se tegyen kárt a gyermekben. Mindenképpen strapabíró keretet válasszunk! Az optikai és minőségi szempontok miatt mindig kérjük ki szakember segítségét!
 
Díjtalan szaktanácsadással segítjük a panaszaikkal hozzánk forduló pácienseket!

Szemvizsgálat sorbanállás nélkül!

JELENTKEZZEN BE MOST! 
A személyes szemproblémák megbeszélésén túl az alábbi kérdésekre is megnyugtató választ adunk:
 • Miért fontos a szemvizsgálat?
 • Szemüveg vagy kontaktlencse?
 • Mire figyeljen szemüvegvásárláskor?
 • Mikor van szüksége a szemüvegre?
 • Üveg- vagy műanyag lencse?
 • Milyen bevonatok léteznek?
 • Hogyan válasszon optikust?

Egészségünk érdekében, évente egy 20 perces fájdalommentes szemvizsgálat már elég lenne ahhoz, hogy időben észleljék és kezeljék a kialakuló szembetegségeket. A látás hónapjában ingyenesen végeznek szemvizsgálatot a programban résztvevő optikákban. Az év többi hónapjaiban akciók alkalmával erre szintén van lehetőség.
 
A statisztikák szerint a lakosság többsége nem foglalkozik a kialakuló látásproblémájával. Az egészségükre kevésbé odafigyelők többségükben inkább megveszik az előregyártott olcsó szemüvegeket, mert nem kell hozzá vizsgálat. Azonban az ilyen szemüveg már rövidebb idejű használata során csak tovább romlik látása. Rossz közérzete, fejfájása lesz tőle, mivel nem a legmegfelelőbb dioptriát és nem a két szem közötti távolságra beállított lencséket kapja. Továbbá azok nem rendelkeznek olyan védőrétegekkel, amelyeket szinte minden vevő igényel a szaktanácsadás alapján.
 
A programban résztvevő optikai üzletek feladata az ingyenes szűrés, melynek köszönhetően időben megállapíthatóak a látásproblémák.
Amennyiben a vizsgálatot végző optometrista szembetegséget észlel, további szemvizsgálatot javasol és szemészeti szakrendelésre irányítja a pácienseket.
 
A látásvizsgálat mellett szaktanácsadás is része a programnak. Szemüveg kiválasztás és kontaktlencse használat javaslatát csakis szemvizsgálat után lehet megtenni.
 
A Magyar Optikus Ipartestület, és a Magyar Látszerész Szövetség visszajelzései szerint országszerte egyre többen élnek az évente minimum egyszeri látásvizsgálati ajánlattal, és így hamar kiszűrhetők a kialakuló szemproblémák. Akik tavaly elmulasztották, de szükségük lenne rá, kérjük jelentkezzenek be szemvizsgálatra a legközelebbi üzletünkben.


Szolgáltatások


Szemvizsgálat, amely 12 lépcsőben történik

 1. Kikérdezzük problémájáról, elkérjük előzetes vizsgálati eredményeit, amennyiben vannak ilyenek a birtokában, pontosan lemérjük régi szemüvegét, ha van Önnek.
 2. Nikon látásvizsgáló komputerrel (autorefraktométerrel) objektív adatot kapunk szeme fénytöréséről.
 3. Nikon komputerrel (autokeratométerrel) lemérjük szaruhártyája görbületi adatait.
 4. Megállapítjuk, hogy korrekció nélkül hány százalékos a látása.
 5. Forophterrel, illetve hagyományos próbakeretes módszerrel meghatározzuk az Ön számára legideálisabb látáskorrekciót, közelre és távolra egyaránt.
 6. Megkérjük Önt, hogy próbakeretben viselje néhány percig a meghatározott dioptriát, és mondja el véleményét róla.
 7. Réslámpa segítségével megállapítjuk, hogy a szeme elülsõ részeiben van-e kóros elváltozás.
 8. Szemtükörrel szeme hátulsó részeinek állapotát vizsgáljuk.
 9. Non-contact tonométerrel kérésére szemnyomását ellenőrizzük (zöldhályog szűrés).
 10. Isihara tábla segítségével színlátásának helyességéről győződünk meg.
 11. Konfrontális látótér vizsgálatot végzünk.
 12. A vizsgálat eredményeit összegezve megbeszéljük Önnel a további teendőket.
( A vizsgálat lépéseinek sorrendje felcserélhető .)

Szemüvegkeret kiválasztásánál komoly problémát okozhat, hogy akinek kell, nem látja magát élesen a tükörben látásproblémája miatt. Ezen két módszerrel segíthetünk. Az egyik az, hogy digitális felvételt készítünk róla, amikor a keretet felpróbálja és ezt monitoron kényelmesen megnézheti régi szemüvegével. A másik az, hogy kollégánk egy, a szemüveg erősségének megfelelő, eldobható kontaktlencsét tesz a szemére, így tükörben tisztán láthatja magát. Ez a szolgáltatás díjtalan vásárlóink részére.

Amennyiben nem kényelmes szemüvege, hozza be hozzánk: ingyenesen és szakszerűen beállítjuk .

Kérje kollégáink ingyenes szaktanácsát szemüvegének, kontaktlencséjének kiválasztásához, viseléséhez, ápolásához, tárolásához.
Vállaljuk szemüvege javítását, ultrahangos tisztítását.
Ha fém szemüvegszára könnyen kopik és a korróziómentes (pl. titán) szemüvegkeretet nem az Ön pénztárcájához találták ki, kérjen színtelen zsugorfóliát a szemüvegszárra, ami megakadályozza annak korrózióját.
Napszemüvege, szemüvege UV-szűrését pontosan megmérjük.
Amennyiben nem biztos szemüvege dioptriájában, kérje munkatársainkat, és díjtalanul bemérik önnek.
ralph.jpg
versace.jpg
kors.jpg
ray-ban.jpg
vogue.jpg
oakley.jpg
silhouette.jpg
emp-aramni.jpg
nevtelen.jpg