Információs telefonszámunk:

+36 20/577-4444

Bármilyen kérdésével kapcsolatban hívjon minket, készséggel állunk rendelkezésére!


CRIZAL PREVENCIA A SZEM EGÉSZSÉGÉÉRT!

Crizal Prevencia
Tartós védelem a szem egészségéért:
Bemutatjuk a Crizal Prevencia szemüveglencsét, amely kifejezetten a káros ibolya-kék fény és az UV sugárzás ellen nyújt védelmet.

 
 

SZÍNTÉVESZTÉS VIZSGÁLATA, SZÍNTÉVESZTÉST KORRIGÁLÓ SZEMÜVEG:

Tudta-e:

 • hogy a világon több, mint 200 millió ember színtévesztő?
 • hogy a színtévesztés több, mint 100 szakmából zárhatja ki?
 • hogy egy korrekciós szemüveg javíthat a színlátásán?
 • hogy a színlátást vizsgáló mérést megyénkben kizárólag az Okula optika végzi, és korrekciós szemüvegét el is készítjük?

http://www.youtube.com/watch?v=f0eos6ri9v4


NOPARA-NO PÁRA!

Ne hagyd, hogy a pára győzzön!
OPTIFOG LENCSÉK

Új technológia a párásodás ellen!

http://optifog.hu/

Szolgáltatások


 4 D szemmérés

Varilux Prémium Garancia: 
 
Nem kell többé aggódnia szemüveglencséje épségéért!
 
2 év opcionális garanciát kínálunk minden Varilux multifokális szemüveglencséhez, a jogszabályban előírt kötelező jótálláson és szavatosságon túl.
 
A szemüveg megvásárlástól számított két éven belül, a vásárolt lencsék egyszeri, véletlen sérülése (karcolódás, repedés) vagy annak törése esetén, az alábbi kedvezményeket nyújtjuk a csere szemüveglencse megvásárlási árából:
 
- az 1. évben történt sérülés vagy törés esetén 75 % kedvezmény 
- a 2. évben történt sérülés vagy törés esetén 50 % kedvezmény
 
A Varilux Prémium Garancia érvényességét az Essilor Optika KFT. által kibocsátott sorszámozott Varilux Prémium Garancia kártya igazolja. 
 
A kedvezmény igénybevételéhez szükséges:
 
- a sérült, törött szemüveglencse ill. lencsék eljuttatása az optikába
- megfelelően kitöltött Varilux Prémium Garancia adatlap visszajuttatása az optikába
 
A Varilux Prémium Garancia kizárólag a megrendeléssel azonos termékre érvényesíthető (dioptria, cylinder, addíció stb.) és értéke a cserelencse igénylésekor érvényes, engedmények nélküli ajánlott fogyasztói katalógusár alapján kerül meghatározásra.
 
A Varilux Prémium Garancia minden újonnan megrendelt Essilor Varilux márkájú szemüveglencse mellé igényelhető. A Varilux Prémium Garanciát a szemüveglencse megrendelésével együtt kell igényelni, és annak árát legkésőbb a szemüveg árával egyidejűleg kifizetni. A Varilux Prémium Garancia egy szemüveglencsére csak egy alkalommal vehető igénybe. A cserelencsére a Varilux Prémium Garancia nem igényelhető.
 
A Varilux Prémium Garancia segítségével biztonságban érezheti magát és szemüveglencséjét!
 
A szem egészsége érdekében!
 
Minden szülő aggódik gyermeke látásproblémája és az allergiás panaszok miatt!
A tanév kezdetével különösen időszerű a diákok látásproblémájával és az allergiás panaszokkal is foglalkoznunk.
Szemüvegesek és kontaktlencse viselők jól tudják, hogy rendszeresen ellenőriztetni kell szemüket. Az egészségeseknek is ajánlott az évenkénti szemvizsgálat.
 
A 14 év alatti gyerekeket gyermek-szakrendelőbe kell vinni. A 14 év felettiek vizsgálatánál, (egyes optikákban) képesített szakemberek, optometristák is elláthatják ezt a feladatot.
 
A 15-20 perces vizsgálat a látásélességre és a szem egészségére vonatkozó szűrést is tartalmazza. Az ilyen vizsgálatokon felírt szemüveg viselése gyakran komoly teljesítménynövekedést okoz a munkában és a tanulásban. A vizsgálatot követi a megfelelő és tetszetős keret kiválasztása. Fontos, hogy a szemüveg legyen könnyű és tartós, hogy játék vagy sportolás közben se tegyen kárt a gyermekben. Mindenképpen strapabíró keretet válasszunk! Az optikai és minőségi szempontok miatt mindig kérjük ki szakember segítségét!
 
Díjtalan szaktanácsadással segítjük a panaszaikkal hozzánk forduló pácienseket!

Szemvizsgálat sorbanállás nélkül!

JELENTKEZZEN BE MOST! 
A személyes szemproblémák megbeszélésén túl az alábbi kérdésekre is megnyugtató választ adunk:
 • Miért fontos a szemvizsgálat?
 • Szemüveg vagy kontaktlencse?
 • Mire figyeljen szemüvegvásárláskor?
 • Mikor van szüksége a szemüvegre?
 • Üveg- vagy műanyag lencse?
 • Milyen bevonatok léteznek?
 • Hogyan válasszon optikust?

Egészségünk érdekében, évente egy 20 perces fájdalommentes szemvizsgálat már elég lenne ahhoz, hogy időben észleljék és kezeljék a kialakuló szembetegségeket. A látás hónapjában ingyenesen végeznek szemvizsgálatot a programban résztvevő optikákban. Az év többi hónapjaiban akciók alkalmával erre szintén van lehetőség.
 
A statisztikák szerint a lakosság többsége nem foglalkozik a kialakuló látásproblémájával. Az egészségükre kevésbé odafigyelők többségükben inkább megveszik az előregyártott olcsó szemüvegeket, mert nem kell hozzá vizsgálat. Azonban az ilyen szemüveg már rövidebb idejű használata során csak tovább romlik látása. Rossz közérzete, fejfájása lesz tőle, mivel nem a legmegfelelőbb dioptriát és nem a két szem közötti távolságra beállított lencséket kapja. Továbbá azok nem rendelkeznek olyan védőrétegekkel, amelyeket szinte minden vevő igényel a szaktanácsadás alapján.
 
A programban résztvevő optikai üzletek feladata az ingyenes szűrés, melynek köszönhetően időben megállapíthatóak a látásproblémák.
Amennyiben a vizsgálatot végző optometrista szembetegséget észlel, további szemvizsgálatot javasol és szemészeti szakrendelésre irányítja a pácienseket.
 
A látásvizsgálat mellett szaktanácsadás is része a programnak. Szemüveg kiválasztás és kontaktlencse használat javaslatát csakis szemvizsgálat után lehet megtenni.
 
A Magyar Optikus Ipartestület, és a Magyar Látszerész Szövetség visszajelzései szerint országszerte egyre többen élnek az évente minimum egyszeri látásvizsgálati ajánlattal, és így hamar kiszűrhetők a kialakuló szemproblémák. Akik tavaly elmulasztották, de szükségük lenne rá, kérjük jelentkezzenek be szemvizsgálatra a legközelebbi üzletünkben.


Szolgáltatások


Szemvizsgálat, amely 12 lépcsőben történik

 1. Kikérdezzük problémájáról, elkérjük előzetes vizsgálati eredményeit, amennyiben vannak ilyenek a birtokában, pontosan lemérjük régi szemüvegét, ha van Önnek.
 2. Nikon látásvizsgáló komputerrel (autorefraktométerrel) objektív adatot kapunk szeme fénytöréséről.
 3. Nikon komputerrel (autokeratométerrel) lemérjük szaruhártyája görbületi adatait.
 4. Megállapítjuk, hogy korrekció nélkül hány százalékos a látása.
 5. Forophterrel, illetve hagyományos próbakeretes módszerrel meghatározzuk az Ön számára legideálisabb látáskorrekciót, közelre és távolra egyaránt.
 6. Megkérjük Önt, hogy próbakeretben viselje néhány percig a meghatározott dioptriát, és mondja el véleményét róla.
 7. Réslámpa segítségével megállapítjuk, hogy a szeme elülsõ részeiben van-e kóros elváltozás.
 8. Szemtükörrel szeme hátulsó részeinek állapotát vizsgáljuk.
 9. Non-contact tonométerrel kérésére szemnyomását ellenőrizzük (zöldhályog szűrés).
 10. Isihara tábla segítségével színlátásának helyességéről győződünk meg.
 11. Konfrontális látótér vizsgálatot végzünk.
 12. A vizsgálat eredményeit összegezve megbeszéljük Önnel a további teendőket.
( A vizsgálat lépéseinek sorrendje felcserélhető .)

Szemüvegkeret kiválasztásánál komoly problémát okozhat, hogy akinek kell, nem látja magát élesen a tükörben látásproblémája miatt. Ezen két módszerrel segíthetünk. Az egyik az, hogy digitális felvételt készítünk róla, amikor a keretet felpróbálja és ezt monitoron kényelmesen megnézheti régi szemüvegével. A másik az, hogy kollégánk egy, a szemüveg erősségének megfelelő, eldobható kontaktlencsét tesz a szemére, így tükörben tisztán láthatja magát. Ez a szolgáltatás díjtalan vásárlóink részére.

Amennyiben nem kényelmes szemüvege, hozza be hozzánk: ingyenesen és szakszerűen beállítjuk .

Kérje kollégáink ingyenes szaktanácsát szemüvegének, kontaktlencséjének kiválasztásához, viseléséhez, ápolásához, tárolásához.
Vállaljuk szemüvege javítását, ultrahangos tisztítását.
Ha fém szemüvegszára könnyen kopik és a korróziómentes (pl. titán) szemüvegkeretet nem az Ön pénztárcájához találták ki, kérjen színtelen zsugorfóliát a szemüvegszárra, ami megakadályozza annak korrózióját.
Napszemüvege, szemüvege UV-szűrését pontosan megmérjük.
Amennyiben nem biztos szemüvege dioptriájában, kérje munkatársainkat, és díjtalanul bemérik önnek.
logo-04.jpg
logo-01.jpg
logo-02.jpg
logo-06.jpg
logo-07.jpg
logo-03.jpg
logo-05.jpg
logo-08.jpg
logo-09.jpg