Információs telefonszámunk:

+36 20/577-4444

Bármilyen kérdésével kapcsolatban hívjon minket, készséggel állunk rendelkezésére!




Káros kék fény


 

Lassan közeledik a szeptember, egyre többen vannak túl a nyaraláson, térnek haza a vakációról.

HAJDÚ-BIHAR. A tanév közeledtével különösen időszerű a diákok szemvizsgálata, hiszen minden szülő aggódik gyermeke szemének egészségéért.

De ugyanúgy a felnőttek szeme is folyamatosan ki van téve a különböző káros hatásoknak. Az Okula Optika 11 üzletében képzett szakemberek, gyermekszemészek várnak szeretettel kicsiket és nagyokat egyaránt, akik szemük egészségét nem bízzák a véletlenre.

Miért is ilyen fontos szemünk megfelelő védelme?
Köztudott, hogy a Nap és a kék fény bizonyos része jótékony hatással van az emberi szervezetre, különösen annak belső biológiai órájára. Ugyanakkor a szemre kifejezetten káros lehet ennek a fénynek bizonyos hullámhossza. A Nap mellett a különböző mesterséges fényforrások (LED lámpák, számítógépek, okostelefonok) által kibocsátott káros kék fény jelent különös veszélyt a szemre.

A megelőzés jelenti napjainkban az első védelmi vonalat a világszerte problémákat okozó időskori makuladegeneráció és szürkehályog megbetegedések ellen. A visszafordíthatatlan szembetegségekkel vívott harc az egész populációt érinti, de legjobban a gyerekeket, akik sokkal érzékenyebbek a kék fényre és az UV-sugárzásra, hiszen gyerekkorban a szem védelme még alacsonyabb mértékű, és ezért minden látható fényt és az UV-sugárzás nagy részét is átengedi a retináig. Ezen felül a 45 év feletti felnőtteket érinti különösen ez a kérdés, esetükben ugyanis a szervezet és így a szem természetes védekezőképessége az idő múlásával fokozatosan csökken.

A Crizal Prevencia az első megelőzésre szánt szemüveglencse, amely kifejezetten a káros kék fény (a retinán kialakuló sejtelváltozások egyik rizikófaktora) és az UV-sugárzás (a szürkehályog kialakulásának fő oka) ellen nyújt védelmet. Kiszűri azokat a hullámhosszú fénysugarakat, melyek a retinasejtek elváltozásáért felelősek, miközben a kék fény jótékony hatású sugarait átengedi. Emellett a szemüveglencse tökéletesen átlátszó marad.

 

Hajdú-Bihari Napló, 2014. július 29.

kors.jpg
nevtelen.jpg
ralph.jpg
ray-ban.jpg
versace.jpg
emp-aramni.jpg
silhouette.jpg
vogue.jpg
oakley.jpg